onsdag 14. juli 2010

Jordbærkyss

Siden det ikke ble noen ordentlig bursdagskake på han far i Juni satte Eva igang med kakebaking idag. En herligg unnskyldning til å bruke noen av årets søte jordbær. Hun er jammen flink! Hun bakte et sukkerbrød og fylte kaken med valnøttkrem, hjemmelaget jordbærsyltetøy og bananer. Toppingen kan du jo se selv. Masse deilige jordbær!
Oppskrift på sukkerbrød:  
5 egg
150 gr sukker
150 gr hvetemel
1 ts bakepulver
Egg og sukker piskes stivt. Tilsett siktet hvetemel og bakepulver.Vend dette forsiktig inn i eggedosisen. (Rører du for mye blir kaka flat!) Hell oppi en form, og stek nederst i ovnen på 165 grader i ca 45 minutter.
Kake er godt, men ennå bedre er kaffe latte! Denne koppen er min favoritt når kaffen skal nytes. Et herlig design fra Pipstudio. Et sted øverst på ønskelista mi står resten av delene til dette serviset. Bare ta en kikk her inne... Ah! Så mye fint! http://www.pipstudio.com/en/porcelain/coffee-tea

Operasjon ny uteplass

Da er vi endelig igang med å lage ny uteplass!
Verandaen vår var slitt og begynte å synke. Vi vurderte å bygge en ny, men siden den ikke helt er min smak bestemte vi oss for å rive hele greia og prøve å få istand de gamle betonghellene som lå under verandaen.
Besteforeldrene mine bodde i dette huset før, og jeg kan huske hvordan det så når de hadde hellene der for mange år siden.
Nå er det vår tur til å bruke dem!

Jeg glemte å ta et ordentlig "før-bilde", så det første bildet er et "underveis-bilde".
Etter en times tid og et par såre håndbaker var hele verandaen borte!
Og da kunne jentene sette igang!
Vi hadde klødd oss i hodet lenge og lurt på hvordan vi skulle bygge ny trapp ned til uteplassen. Det var egentlig litt av grunnen til at vi har ventet så lenge med å sette igang. Jeg var helt bestemt på at jeg ville ha en med trapp på tre sider, og ikke en slik brå smal trapp som må ha gelender på. Jeg kom over en grei forklaring på hvordan en slik kan bygges, og på Stians bursdag fikk jeg og en knakendes kjekk venninne ånden over oss, og bestemte oss for å overraske han med hjemmebygd jentebygd trapp!

Materialene hadde vi jo allerede etter den gamle verandaen, men det vi trengte var en sirkelsag. Ny sag i bursdagsgave itillegg til trapp, blir vel ingen mann lei seg for, så det var igrunnen bra timing.

Vi bygget trappen som tre kasser, der vi brukte de gamle hovedbjelkene fra verandaen til rammer, og terassebordene oppå trinnene. Siden trappen ville blitt enorm hvis vi skulle hatt den helt opp til døra måtte vi forhøye trinnene noe, men det gjorde ingenting for sluttresultatet.


Litt skakk og vindskeiv, men det er neimen ikke lett når verken materialene, bakken eller huset er helt rett. Etter grundig pussing med diverse pussepapir, hvitbeiset jeg trappen i fargen naturgrå. Og jeg er utrolig fornøyd! Gjenbruk er tingen!

Jenter kan!Nå gjenstår hvitmaling av vinduer og dører. Som dere sikkert ser er ikke verandadøren særlig pen. Hellene må legges ferdig, og det må beplantes litt rundt plassen. Rett bortenfor lå det en sti av skifersteiner før i tiden som jeg håper å finne igjen med litt graving. Vi regner med å bli ferdige til helgen, så da blir det en ny oppdatering fra plassen vår.
Jeg gleder meg!

tirsdag 13. juli 2010

Herlig LavkarboPizza!

Denne pizzaen er helt herlig! Og best av alt, nesten fri for karbohydrater. Dvs det blir litt hva man gjør det til. Jeg velger å ha litt løk og tomater på for å få bedre smak, men det kan man jo velge selv.
Oppskriften kan jeg ikke huske hvor jeg fikk fra, men muligens på http://www.lavkarbo.no/. Der er det mange gode oppskrifter å hente... Jeg har nok forandret litt på den, og siden jeg liker best å lage mat uten oppskrifter blir pizzaen litt ulik hver gang.
Men her kommer oppskriften for dagens pizza:
4 egg
2 ss fløte (kremfløte er best)
1 ts bakepulver (dette glemte jeg idag, men siden jeg fikk spørsmål om hva jeg hadde gjort anerledes siden dette var den beste de hadde smakt, lurer jeg på om jeg skal droppe bakepulveret siden også. Synes bunnen ble mere sprø uten faktisk.)
1 cup (4,5 dl) revet ost
litt salt
2 ss olje
30 gr soyaprotein (du kan bruke soyamel, men siden soyaprotein er så og si uten soyasmak liker jeg det best. Det kjøpes f.eks i helsekostbutikker)
2 små ss fiberhusk (fåes på helsekosten)
1 ts most hvitløk fra glass
Alt dette røres sammen til en seig røre og fordeles utover et bakepapir.


Stekes i ca 10 minutter på 225 grader (eller til bunnen er sprø og gyllen).Deretter putter du på det fyllet du måtte ønske. Jeg pleier å smøre på innholdet til et glass med tomatpurè. Så bruner jeg 400-500 gr kjøttdeig, blander i en boks hakket tomat (idag ble det boks med hakket tomat med hvitløk, noe som smakte veldig bra!), en hakket rød løk, litt krydder og så mye ost du vil.


Deretter steker du pizzaen igjen på 225 grader til osten har passe farge.Serveres gjerne med salat og rømme til. Nyt den!
fredag 9. juli 2010

Personlig almanakk

Denne uka fikk jeg endelig pakken jeg har ventet på!
En personlig almanakk! Den er helt genial. Man kan bestille i ulike størrelser, ulike design, farger og titler. Det er stor valgfrihet på utformingen. Man kan lagre så mange bursdager og andre merkedager som man vil, og almanakken regner ut hvor mange år som fylles. Man kan velge startdato for almanakken selv, men siden jeg vil ha en ny ved årsskiftet ble det et halvt år forsinka start for min del. Men pytt pytt. Prisen er fin, så da gjør det ingenting. En glimrende gaveidè! Man kan også få den sendt direkte til den som skal få den, med en beskjed på adresselappen. Veldig smart!
Sånn, det var dagens reklame...lørdag 3. juli 2010

Sommeridyll i StavernStavern må være selve svaret på sommeren for meg. Selv om jeg sikkert har opplevd like mange, om ikke flere, regndager som soldager der, klarer jeg egentlig bare minnes de lyse varme dagene. Sommeren blir ikke den samme uten et besøk på Mormor og Bestens hytte i Stavern.

Solskinn, måkeskrik, grilling, nydelig utsikt, krabbefisking og utflukter på svabergene er noen av stikkordene for dagene våre der denne sommeren.


Trygt med en pappahånd når man klatrer opp svabergene.


Det er stor stas å gå på oppdagelsesferd på stranda. Høyt gress, smale stier, bratte fjellknauser og store steiner ved vannet. Steiner, skjell og sneglehus ble plukket med stor iver.Stemningsbilder fra Stavern


Som liten var det store høydepunktet mitt å gå på jakt etter myrull. Uansett hvor i landet vi var, fantes det myrull skulle det plukkes. En herlig plante!

"Livet er ikke bare
titusen strevsomme steg
mot små mål.

Nei, livet er rikt nok til
å være bare sus i myrull-"
-Hans Børli
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...