mandag 23. august 2010

Ny uteplass!

Endelig, etter en regn- og vindfull sommer har vi fått så godt som ferdig den nye uteplassen vår. Det tok litt tid, men den som venter på noe godt....

Trappa står fortsatt og fungerer ypperlig. Betonghellene som lå under den gamle verandaen fra før er ryddet og vasket og lagt på nytt. Det rakk ikke helt, så noen nye måtte kjøpes inn for å få stort nok gulv. Vinduskarmer, dør og lister er malt hvite og gir huset et helt nytt inntrykk!

Busken i forgrunnen hadde vi planlagt å fjerne, men siden den minner meg sånn om farmor og bestefar som bodde her før oss, har vi valgt å la den bli. Ifjor ble den kuttet helt ned men nå vokser den opp for fullt, og jeg synes igrunnen den står veldig fint akkurat der den står.


Av materialer fra verandaen bygget vi en benk som skal pusses og males. Det er vårens første prosjekt.. I kjelleren hentet vi en gammel dør som jeg har pusset så godt jeg kan. Den har vi lagt oppå bordbein fra Ikea, og fungerer utmerket som bord! Etterhvert skal vi få på en glassplate og bytte ut de hvite bena med trehvite, så blir den nok fin og flott!


I et glass har vi samlet skjell, steiner og sneglhus fra turen vår i Stavern i sommer. Ennå har jeg en stor pose med diverse stranpynt som får ligge til neste år. Det ble rett og slett ikke mer tid i år.
Nå gleder vi oss til neste år når vi kan nyte den nye plassen fra første soldag til siste!


I mangel av sitteplasser fant jeg ut at bruskasser kan gjøre nytta si! Jeg har ikke fått malt siste strøket ennå, men her ser man ihvertfall sånn ca hvordan det kan bli. Jeg har spraymalt kassen med gullmaling.
En billig og plassbesparende måte å få ekstra sitteplasser. Kassene kan jo bare stables oppå hverandre når de ikke er i bruk. Med en pute oppå sitter man godt!
 

Blant klematis og rosebed fant jeg et søtt spor av barnelek.


GOD SENSOMMER!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...