torsdag 25. november 2010

Monsterbukse

Nå er det en stund siden monsterbuksa ble laget, og den brukes daglig!
Er den ikke kul? Tenker det får bli neste prosjekt for vinteren.
Flere monsterbukser...



Blogglisten

Ullsokker

Ja, da er vinteren godt igang og de små trenger nye sokker for å varme frosne tær.
Disse sokkene har jeg strikket av Mini-palett fra Sandnes garn. Et sokkegarn i lekre farger som lager mønster av seg selv mens man strikker. Garnet er laget av 80 % ull og 20 % nylon, så det passer godt til sokker som trenger mer forsterkning pga slitasjen. Itillegg kan det vaskes på 40 gr., og det er et pluss!
Oppskriften har jeg lånt fra Drops, og finnes her.




Blogglisten

lørdag 20. november 2010

Supersjokolade!



Denne sjokoladen er helt fantastisk! Ikke bare er den ekstremt god, men den er sunn også!
Oppskriften er hentet fra boka "Supermat" av Trine Berge og Sara Chacko som jeg anbefaler på det sterkeste. Den har mye bra info om supermat og deilige oppskrifter!


Hjemmelaget råsjokolade

1 del extra virgin kokosolje
1/2 dl hasselnøttsmør eller malte hasselnøtter
1/2 dl cashewsmør eller malte cashewnøtter
3 ss agavenektar eller 5 ss palmesukker
frøene av en vaniljestang
1 1/2 dl råkakaopulver

Rør alle ingrediensene sammen i en bolle. Det er viktig at kokosoljen er nesten flytende når du har det i. Hvis du bruker malte nøtter i stedet for nøttesmør, bør du ha i litt mer kokosolje. Når alt er godt blandet, smører eller klapper du alt ut i en panne dekket med bakepapir og setter den i fryseren i 10-20 minutter avhengig av hvilken konsistens du vil ha. Dryss gjerne kakaonibs, gojibær, hakkede nøtter e.l. på toppen.

Jeg gjorde om oppskriften litt ettersom jeg ikke hadde alle ingredisensene, men den smakte likevel herlig! Jeg hadde kun malte hasselnøtter i, siden vi bare hadde salte cashewnøtter. Da brukte jeg ca 1 dl hasselnøtter. Og jeg brukte kun palmesukker. Så hadde jeg litt hampfrø og hakket gojibær i. På toppen strødde jeg hele gojibær.


Blogglisten

fredag 19. november 2010

Grønn såpe!

Nå har vi fått inn en fantastisk julesåpe fra Grønn såpe!
Med denne er man sikret herlig julestemning også på baderommet!
Den dufter deilig av kanel og mandarin, og er dekorert med tørket appelsinskall.
Såpene er 100 % naturlige, og luktene kommer av økologiske.eteriske oljer fra mandarin, kanel og ingefær. Såpen er laget på oljer som olivenolje, kokosolje, solsikkeolje, riskliolje og kastorolje. Kombinasjonen av riskliolje og solsikkeolje gir glatt, mildt og rikt skum.
En sikker vinner under juletreet sammen med f.eks duftlys fra Love is green!
Herlige juledufter!


Grønn såpe lager ekte, naturlige håndlagde såper av kun naturlige/økologiske ingredienser. De er milde, har lite parfyme og er mykgjørende og både vasker og skummer godt.

Vi har også en herlig såpe med Rosmarin og Lavendel som passer på kjøkkenet såvel som baderommet!
Itillegg til såpene anbefaler jeg alle å prøve den deilige ris- og mandelskrubben.
Den gir en fantastisk myk hud og er mild og god. Her får man både skrubb og body lotion i ett!

Badepraliner fra Grønn Såpe er badeolje og badesalt i ett, og kommer i luktene Mandarin, Lavendel, Spearmint og Palmarosa (bringbærlignende). Deilig å slappe av i badekaret med en eller to av disse i vannet. Badepralinene vil smelte i det varme badevannet og frigjøre lindrende og mykgjørende salt, mykgjørende kakaosmør og sheasmør, og det dufter herlig! Noen av luktene er beroligende, mens andre er stimulerende for sinnet, så ta den som passer best for anledningen. Uansett hvilken du velger vil du stige opp av badekaret med myk, glatt og ren hud.
Har man ikke badekar kan man fint bruke disse som skrubber etter dusjen. Husk da å skylle godt.

Badepralinene kommer i fargerike former og passer perfekt til kalendergaver!


Blogglisten

Smør vs. Margarin

Hvorfor jeg velger smør?



Blogglisten

torsdag 18. november 2010

Håndlaget julekalender!

Se på denne fiine kalenderen!


Den er håndlaget (av den flinke moren min som står bak merket Maskeblomst)
og består av 24 figurer med magnet hentet fra juleevangeliet.
Så og si alle materialer er gjenbruksmaterialer. Alle figurene er hovedsaklig av tovet ull.
Alle figurene er unike og det er derfor variasjoner i farger og detaljer.


Man får også kjøpt en søt oppbevaringspose og krok med sugekopp så figurene kan henge i nærheten av der kalenderen henger. F.eks på kjøleskapet!
Det er også den beste måten å oppbevare den på slik at den holder år etter år etter år....


Her kan dere se kalenderen og posen hos Sweet Lilly.







Ta en titt her for flere produkter fra Maskeblomst hos Sweet Lilly!



Blogglisten

Blogaward!

Jeg har vært så heldig å få en blogaward av Christina, som har bloggen Livet i ville vesten.
Hun lager fantastiske scrappede kort! Ta en titt på bloggen hennes!


Det følger noen regler med denne awarden:

Fortell hvem du fikk den av,
fortell 3 ting du liker å gjøre
og
send den videre til 5 stk.


3 ting jeg liker;
Strikke/hekle
Ommøblere
Lese for barna mine


Og den går videre til;

Tusen takk for inspirerende blogger!



Blogglisten

Jeg har plassert min blogg i Åsnorske bloggkart!

lørdag 6. november 2010

Silvery Jasmin Pearls

En te du virkelig bør smake er
Silvery Jasmin Pearls fra Chaplon! 

Til jasminperler av denne kvalitetsgraden, kan kun de fineste teblader brukes. Bare vårens første toppskudd fra plantene Narcissus og Chaicha kan merkes med denne kvalitetsbetegnelsen.
Om natten legges bladene ut på store nett sammen med friskplukkede blomstrende jasminblomster. Om morgenen fjernes alle blomstene og erstattes samme kveld av friske. Denne prosessen fortsetter til man har det perfekte resultat (6–7 netter). Deretter håndrulles bladene til de karakteristiske og vakre perlene, noe som forbedrer teens evne til å holde på jasminsmaken.
Til sist tørkes den siste fuktigheten ut av perlene. Siden hvit te ikke er varmebehandlet, er alle vitaminer bevart. Frisk hvit te har et meget høyt innhold av antioksidanter – cirka tre ganger så høyt som i de fleste grønne teer.
Under trekking folder bladene seg ut og frigir hele sin kraft i teen.
En på alle måter suveren og helt igjennom fantastisk hvit jasmin-te!

TILBEREDNING:

Silvery Jasmin Pearl bør brygges i et glass (ev. et vinglass).

Friskt kaldt vann bringes til kokepunktet. I det øyeblikket vannet begynner å koke tas det av. Bruk 8-10 kuler per glass og hell vannet over, når det er avkjølt litt (90 grader).

La teen trekke til bladene har foldet seg ut. Server. Nyt teen med bladene liggende på bunnen. Tebladene skal gjenbrukes 2-3 ganger. Andre uttrekk anses for å være det beste.







Blogglisten

fredag 5. november 2010

En liten avokadospire!


For noen uker siden satte vi en avokadostein i vann,
i håp om at vi en dag får et digert avokadotre som vi kan høste mengder av avokadoer fra.
At det skjer er vel heller tvilsomt, men fin pynt er det jo.
Og se så fint det står i Fika-koppene fra ISAK!
Passer perfekt!




Blogglisten

Ristede Gresskarkjerner!

Årets halloween er over, og de små heksene mine har kvittet seg med det siste lageret av godterier fra runden på dørene hos naboene.
I år som ifjor lagde vi gresskarlykt.
Den ble så fin så!


Av gresskarkjernene lagde jeg snacks. Kjempegodt!


Ristede gresskarkjerner

Ta ut frøene fra gresskaret og skill de fra det bløte vevet. Skyll frøene under kaldt rennende vann og gni dem tørre med et håndkle e.l.


Spre frøene utover en bakeplate. Det er lurt med et bakepapir av teflon e.l under.
Smelt ca 2 ss meierismør til 250 gr gresskarkjerner. Hakk opp noen et par fedd med hvitløk.
Bland i 1/2-1 ts salt (avhengig av hvor salt du ønsker dem) og litt rosmarin.
Bland alt dette, og hell over gresskarkjernene. Bland godt og spre det i et tynt lag på platen.
Stek kjernene i ovnen på ca 180 grader til de er lett brune. (ca.15-25 min.).
Snu kjernene av og til.
Avkjøl kjernene på et kjøkkenpapir.


Ønsker du en annen eller sterkere smak er det bare fantasien som setter grenser! Hva med å blande inn litt hakket chili? Eller sitron?



Blogglisten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...