mandag 31. januar 2011

Nydelige kort!

Min fantastiske kusine, Christina Frøysland, er en utrolig dyktig scrapper. Nå har hun laget et utvalg kort som selges hos Sweet Lilly. Dette er kort til dåpsbarn og nyfødte prinser og prinsesser. Kortene koster 64 kr.
En unik hilsen til små vidundere!Blogglisten

Bildesmykke

I helgen fylte verdens beste tante år, og i den anledning lagde jeg et smykke til henne. Her hadde jeg noen personlige minner, samt et smykke bilde av henne og hennes mor (min farmor). Dette smykket er kjøpt hos Vintage i Hjertet, på Epla. Utrolig god service og et nydelig resultat! Anbefaler alle som ønsker et mer personlig smykke å ta en titt her.
Blogglisten

søndag 23. januar 2011

Grønnsakspanne med paprikakrem

Denne oppskriften er bare herlig! Supersunn og like deilig til lunsj som til middag. Oppskriften er hentet fra Ulrika Davidssons bok "Detox".
Jeg har laget denne mange ganger nå, og varierer type grønnsaker og krydder ettersom hva jeg har. Det meste går. Jeg lager den i en ildfast form fra Rice og må derfor beregne lenger steketid enn oppgitt, men det avhenger jo også av hvor mye grønnsaker du har i. I paprikakremen hadde jeg en gang i halvparten cashewnøtter og halvparten paranøtter. Dette synes jeg smakte bedre enn med mandler, men det er smak og behag. Jeg putter heller ikke noe ekstra krydder eller salt oppi som det står fordi den paprikaen på glass er nokså krydret.
Paprikakremen holder seg i ca 5 dager i kjøleskap og er godt til mye annet også. F.eks som dip!


2 porsjoner
4 poteter
1 rødløk
1 syrlig eple
3 tomater
1 grønn paprika
1 gul paprika
2 dl tørkede svarte linser
1 ss olivenolje
1 ss hakket frisk timian

Paprikakrem
150 g grillet paprika på glass
75 g skåldede mandler
1/2 fedd hvitløk
1/4 dl olivenolje
chilifrø og urtesalt etter smak

Lag først paprikakremen ved å legge paprika, mandler og hvitløk i en blender.
 Drypp i oljen til slutt og smak til med chilifrø og urtesalt. Sett til avkjøling.
Sett stekeovnen på 225 grader. Skrell poteter og løk og skjær i båter. Skjær eple, tomater og paprika i biter. legg poteter, eple, grønnsaker og linser på et stekebrett. hell over olivenolje og dryss på hakket frisk timian. Sett i ovnen i ca. 20 minutter.
Server med paprikakrem.


Blogglisten

Godt nyttår!

Det er allerede langt uti januar..
De siste ukene har vært travle med sykdom hos store og små. Det har derfor blitt særdeles dårlig med oppdateringer her i bloggen.
Men nå starter vi på ny frisk!
Noen stemningsbilder fra den siste tiden er på sin plass, selv om både jul og nyttår har passert...
Håper alle får et fantastisk 2011! Godt nyttår!


Adventskrans fra Rice. "Lysekrona" mi'. Denne henger over spisestua/kjøkkenbordet vårt, og det frister lite å ta den ned nå selv om jula er over. Den lager sånn stemning, så det føles tomt uten den. Men, det blir jo ikke like spesielt til jul ellers. Nå er jeg på jakt etter noe annet lekkert å henge der for resten av året...

 Litt hjemmelaget...Barna har også vært med å pynte opp til høytiden!
Isporhjerter med maling og glitter er enkelt og dekorativt.Disse turtelduene har vært med meg i over 11 år nå! Jeg kjøpte de på en jentetur i London i 1999, og siden har de pyntet opp hver jul. Årene går virkelig fort!


Jeg trenger vel kanskje ikke fortelle at jeg er glad i fugler/ugler og engler...


Denne juletrepynten (bildet under)
har jeg fått av min mormor,
og ettersom det er fra hennes juletrepynt
bringer den mange gode minner.
Om noen skulle vite hvor jeg kan få tak i flere slike tar jeg gjerne imot tips!
GODT NYTT ÅR!

Blogglisten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...