søndag 28. august 2011

Rocky Road

Har du hørt om Leila Lindholm? Sveriges svar på Nigella Lawson blir hun kalt. Hun har noen skikkelig fristelser av oppskrifter, og i helgen klarte jeg ikke annet enn å teste ut hennes Rocky Road!

Deilig søtt på en Lørdagskveld!

Denne tenker jeg blir en slager til jul, og en herlig snacks å ha med ut på tur i vinter. Ved noen enkle grep kan det jo også lages en langt mer sunnere variant ved å bytte ut Dumle og marshmallows med andre nøtter, rosiner og hampfrø. Men det får bli en annen gang....
Nå er det HELG!


INNHOLD:
600 gr 70 % sjokolade
3 dl saltede peanøtter
1 dl usaltede pistasjnøtter
2 pakker Dumle-karameller
2 never marshmallows.

Del sjokoladen i biter, og smelt sjokoladen i en bolle over et vannbad. Dette er viktig for å få et godt resultat. Sjokoladen skal ikke koke. Avkjøl litt.


Ha oppi de ulike ingrediensene og bland.

Det er nok egentlig best å bruke mini-marshmallows, men jeg klippet opp vanlig store i små biter og det fungerer det og. Det blir bare litt klissete, så for å få bitene fordelt og ikke i en stor klump oppi sjokoladen, passet jeg på å putte oppi en og en...
Dumlen delte jeg i to.
Fordel blandingen i en form slik at den får en tykkelse på ca 3-4 cm.
Jeg brukte en form fra Rice. Perfekt!

Sett sjokoladen til avkjøling. Skjær opp i biter når blandingen har stivnet.
Voila!


Blogglisten

tirsdag 23. august 2011

Fra minneboka II...Smil som solen i hjem og på skolen,
da får du venner som aldri deg glemmer.

***

Når solen i havet forsvinner og himmelen tennes i brann, da ser du de deiligste minner fra barndommens eventyrland.

***

Elsk dine barn og re deres seng
så vil du vandre på den grønne eng.

***

Et minne vil jeg gi deg,
et lite, men et godt.
Om verden går i mot deg,
gi aldri,aldri opp!

***

Alt hva ditt hjerte eier
av glade og varme ord.
Dryss det langs livets veier,
da gror det i dine spor.
Blogglisten

mandag 22. august 2011

800!

Vi har lovet å lodde ut en premie ved hver 100 følger vi får på vår facebookside frem til 1000 følgere. Nå er vi blitt over 800 og denne gangen går premien til Bente Pruglhei! Gratulerer!
Mail er sendt, og vi venter på adressen din for å kunne sende deg premien i posten!

Konkurransen fortsetter folkens! Deler dere link til vår facebookside og skiver en kommentar under dette innlegget er dere med i trekningen.

Av praktiske årsaker ber jeg dere kommentere her dersom dere ønsker å være med i konkurransen. De som allerede har linket tildig i konkurransen via facebook er registrert, men det er en stor jobb å skrive ned alle som kommenterer ulike steder om linking. Derfor ønsker vi å samle alt her inne.

Tusen takk for alle som hjelper oss, og lykke til til dere alle!!Blogglisten

søndag 21. august 2011

Lavendelfest!

Lavendelen har flust av bruksområder, og her hos Sweet Lilly elsker vi den deilige duften lavendelen avgir!
Når vi valgte å ta inn produkter fra Durance var det derfor ingen tvil om hvilken duft vi i første omgang vil satse på. Lavendel! Ingenting er bedre enn å få på seg nyvaskede klær med et hint av lavendellukt, eller å vaske seg på hendene å kjenne den friske rene lukten av lavendel.

Som mange sikkert vet har jo lavendel beroligende virkning, og hva er vel ikke da bedre enn å kunne ta en liten spray med lavendelduftende puteparfyme på sengetøyet før sengetid? Kanskje har du urolige barn om natten, eller du selv har trøbbel med innsovningen? Det er jo verd et forsøk...
Hvis du itillegg vasker gulvene dine med lavendelhusvask vil du nok merke at hele atmosfæren blir rolig og avbalansert.
Visste du?
Navnet lavendel stammer fra det latinske ordet "lavare", som betyr "å vaske", og viser til at urten ble brukt i oldtidens bad. I middelalderen og renessansen ble det strødd lavendel på gulvene i private hjem og i kirkene som en bekyttelse mot pest. Lavendel var en populær strøurt også fordi den holdt innsekter unna, og duften holdt seg lenge. Man laget også små buketter av lavendel som man snuste på for å avverge pest og andre sykdommer. En annen anvendelse av lavendel fra gammel tid, var at kvinnene sydde tørkede blomster inn i hattene sine for å forebygge svimmelhet og kvalme.

Dette og mye mer om lavendelens mangfoldige bruksområder kan du lese om på www.rolv.no.

                                                                                       foto: google

Den beroligende effekten lavendelen har, kommer også til sin rett i Pukkas te, "Night-time". Denne 100% økologiske teen inneholder itillegg til lavendel, havregressblomst, lakrisrot, kamille, limeblomst, valerianrot og basilikunblader. Det er en myk, søt og delikat blanding av urter som beroliger, løser opp spenninger og gir næring til nervesystemet. Hjelper deg med å sove dypt og fredfullt. Denne teen er ypperlig på dager der du trenger litt ekstra hjelp til nedstressing og innsovning.


Blogglisten

Sommeren 2011

Sommeren 2011 er snart over.
En følelsesladd sommer på mange måter.
Våre tanker går til alle ofre og berørte av de grusomme hendelsene den 22 Juli.

Foto:scanpix

"Om èn mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen"
- Helle Gannestad.

Blogglisten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...