lørdag 25. februar 2012

Sesongstart!

Årets første is!


Selvsagt må vi kose oss litt ekstra denne nydelige lyse vårlørdagen! Den beste isen er den du kan spise så mye du bare vil av! Vi mikset sammen en blanding av skogsbær, frossen jordbær og godt modne bananer. Det er bare fantasien som setter grenser for hva slags smak det blir. Vi liker godt alle slags bær, men det beste er en blanding med litt banan også synes vi. Dette er en fin måte å få brukt opp brune bananer. Jo mørkere bananer, dess søtere er de.
Dette frøs vi ned i isformer og etter noen timer - nam!
Isformene våre er fra Rex og kan kjøpes her. De er akkurat passe store og kommer med et stativ som gjør at de seks isformene med pinner står stødig i fryseren. Formene går i oppvaskmaskin, men vær forsiktig så ikke pinnene kommer i klem ut av kurven.Blogglisten

fredag 24. februar 2012

Endelig helg!

Nå er det endelig helg, og med et bilde av den fine tulipanløken jeg kjøpte for 2 uker siden, som nå blomstrer så vakkert, ønsker jeg dere alle en riktig GOD HELG!
Håper på at vårværet fortsetter like fint de neste dagene!


Minner også om vårt supertilbud på økologisk ulltøy. Passer jo utmerket for alle uteglade barn! Vi har satt ned prisen med hele 40 % på disse eksklusive plaggene! Har du ikke småbarn selv, kan det jo være en flott gaveidè?

Blogglisten

tirsdag 21. februar 2012

Ukestilbud!

Denne uken setter vi ned prisen på alt ulltøy fra Lilli og Leopold med hele 40 %!
Det er jo skikkelig megatilbud, men vi synes dere fortjener det nå i kulda!
Disse klærne er virkelig en nydelige! 
Mange av dere har vinterferie, eller skal ha det, og hva er vel ikke bedre for barna enn varmt og mykt ulltøy inntil huden?


Ulltøyet fra Lilli & leopold er laget av den mykeste økologiske merinoullen. Merinoullen er garantert fri for kjemikalier og inneholder lanolin, som har en naturlig antibakteriell evne. Plaggene kan vaskes i vaskemaskin på ullprogram.
Blogglisten

Tante Ingjerds eplekake

Tanten min er så snill!
I helgen da vi feiret husets 6 åring kom hun med verdens beste eplekake.
Ja, det stemmer! Verdens beste eplekake! Så søt, frisk og god.
Eplebitene gir en spesielt god smak til kaka.
Ikke er det mye sukker i den heller, men søt og god er den jammen.

Jeg har vært heldig å få oppskriften og selvsagt vil jeg dele den med dere!
Så her har dere kakeoppskriften dere bør lage
 hvis dere vil kose dere litt ekstra til helgen.

Tante Ingjerds eplekake

Bunn:
3 dl mel
 150gr smeltet smør
1ts bakepulver
1 ts sukker

Bland alle ingrediensene. Trykk deigen ut i en rund form og prikkle den.
Forstek bunnen i 10 minutter ved 180 gr.

 Fyll:
1 egg
0,5 dl sukker
2ts vaniljesukker
1 beger Creme Fraiche
2-3 epler deles i små biter

Bland alle ingrediensene og hell over kakebunnen.
Stek kaken ved 180 gr i 30-40 minutter, eller til kaken er gyllen i fargen.

Server gjerne med litt vaniljeis.

NYT!Blogglisten

mandag 20. februar 2012

Endelig...

...har vi fått inn kaninlampen igjen! Det har vært overveldende interesse for denne søte lampen. Ikke overraskende egentlig, for den er jo superherlig!


Vi har også fått inn fler varmeflasker. Den kan komme godt med i vinterkulda! Disse to produktene er det begge stor etterspørsel etter, så det gjelder å være snar for å få et eksemplar fra denne forsendelsen!Blogglisten

Fastelavensbursdag


Fastelavenssøndagen i år ble tilbragt med 16 prinsesser i 6 årsbursdag og deretter et koselig familieselskap. Jenta vår blir 6 år idag! Hurra!


Tradisjonen tro ble det servert "bolle-Aila" til ungene. Det er så enkelt og så godt! Jeg har selv vokst opp med "bolle-Mathilde" hver eneste bursdag og venninnene mine ønsker seg det fortsatt når jeg inviterer til selskap.
Boller smaker best når de står så tett at du må bryte dem fra hverandre. Deilige og myke! Og setter man dem så de former et menneske er det mye morsommere også. Nå skal de sies at vi fikk mye bedre plass til dette på de gamle større stekebrettene. Men vi vil jo ikke ha mindre boller! Så da blir det tettere og ikke så lett å se, men med god fantasi kan du se et hode, armer og overkropp pyntet med melis og deilig godteri! Pyntingen er bursdagsbarnets jobb. Selvsagt!


Idag blir det pølsefest og disko med ny rååsa cd-spiller! Etter jubilantens ønske. Her i huset velger selvsagt bursdagsbarnet menyen på den store dagen.
HURRA!

Blogglisten

mandag 13. februar 2012

Gamle skatter

Vi åpner idag en ny kategori i nettbutikken.
Gamle skatter!
Her vil vi legge ut gjenstander med sjel. Herlig nostalgiske produkter fra barndommen.
Gammeldagse bakeredskaper. Gjenstander for mimring.
Alt ettersom hva vi snubler over på vår vei...
Her er en liten smakebit på hva du kan finne under Gamle Skatter.
Resten kan du se hos www.sweetlilly.no.

Pakke med lottobrikker med herlig retromotiv

Sett med 3 søte romantiske eggeglass

Nostalgiske engler

Kopper fra 80-tallet!

Kakerulle for baking av de lekreste småkaker!

Ulike kakeformer fra gamle dager.

Søtt smykkeskrin

Rød fløyelsfugl

Blogglisten

søndag 12. februar 2012

Morsdag!

Ja, så er det morsdag idag da. Gratulerer til alle flotte mødre der ute!


Her blir kvelden feiret med et deilig stykke mislykka sjokoladekake, meget vellykket sådan, med en håndfull granateplefrø over. Mmmm!
Mine søte små og min bedre halvdel bakte før jeg våknet. Snillingene!


Den neste uken har vi forresten satt ned
alle produktene fra Durance hos Sweet Lilly.
Hele 40 % avslag får dere nå!
Merk at tilbudet gjelder kun til lageret er tomt, og t.o.m 17.2.12.


Blogglisten

fredag 10. februar 2012

Sweet Lavendel Cupcakes!

Lavendelsukkeret har stått og godgjort seg siden før jul og nå er det på tide å lage noen gode matretter med det. Denne gangen ble det deilige søte cupcakes med lavendelsmak! Nydelig!


Sweet Lavendel Cupcakes
1 dl sukker
1 dl lavendelsukker
2 egg
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ss vaniljesukker
1/2 ss vaniljepulver
1 1/2 dl melk (evt mandelmelk)
3 dl hvetemel
2 ss smeltet smør

Rør egg, sukker og lavendelsukker til eggedosis. Bland i det tørre vekselsvis med det våte. Du kan gjerne bruke 1 ss vaniljesukker istedenfor vaniljepulver. Jeg brukte mandelmelk, men vanlig melk er like bra. Fyll former litt under halvfulle og stek kakene midt i ovnen på 200 gr. i ca 10 minutter.

Toppingen er laget av philadelphia naturell blandet med melis. Her har jeg ingen mål da jeg slumper i til det smaker godt, og til jeg har den mengden jeg trenger. Ta gjerne noen dråper sitron i.


Muffinsformene er fra Rex Inter. Disse har vi i flere ulike design hos Sweet Lilly. Skikkelig søte! De jeg har brukt her heter Vintage Leaf.
Du får dem i pakker med 60 stk for 28 kr!
En fin pris så du kan skaffe deg fler enn ett design med god samvittighet!
Se her for vår kakebakeavdeling i nettbutikken.


Blogglisten

torsdag 9. februar 2012

Sweet lavendel!


De fleste har vel kjent lavendelens gode egenskaper på baderommet. I såper, kremer og duftlys. Men visste du at den også kan anvendes på kjøkkenet?
Lavendelen kan gi deilig smak i både bakverk og drikke. Du kan f.eks. lett lage lavendelsukker som kan brukes i bakverk! Sukkeret er også godt i en kopp te!


LAVENDELSUKKER
Bland 2-3 ss lavendel (jeg bruker tørket) i 2 dl sukker. Bland dette og ha i et glass. La sukkeret stå i 2-4 uker for å få skikkelig god smak. Rist litt på det i ny og ne.
Og vips! Deilig lavendelsukker klar til bruk.  
Ypperlig både til eget bruk, gaver og til pynt!Blogglisten

onsdag 8. februar 2012

I < 3 Pickles!

Hurra! Pakke i posten! Masse nytt garn fra pickles!
Jeg elsker både garnet og oppskriftene til picklesjentene. Masse kjappe og ikke for kompliserte oppskrifter som er råkule! Garntypene og fargene er knallfine og så har garnet så koselige navn. Jeg klarer nesten aldri å bli enig med meg selv når et nytt prosjekt står for tur. Jeg vil jo lage ALT! På en gang!


Jeg ville egentlig lage en kul gul God Morgen-genser denne gangen. Men siden det var tomt for det gule garnet og jeg ikke klarte bli enig med meg selv om hvilken annen farge jeg ville ha, falt jeg på svart. Så får jeg heller sprite opp med et knæsjfarga skjerf. Smart! Da må jeg jo nesten ha garn til det prosjektet også!
Men det får bli neste gang...
Nå har jeg kjøpt med garn til et sjal jeg skal lage. Stjernespekksjal i rosa, grå, blå og hvit. Gleder meg til å sette igang!

***

Igår avsluttet jeg prosjekt-flettehals. Både garn og oppskrift fra Pickles (off course). Jeg strikket det i knallblått (kornblomst) Albuelita tjukk merino. Jeg strikker visst ganske stramt, for så og si alt jeg har laget blir litt mindre enn oppskriften tilsier. Men det gjør igrunnen ikke noe. Dette ble en deilig hals, og det passer i faktisk bra som pannebånd også! Deilig og bredt! Godt og varmt!Blogglisten

lørdag 4. februar 2012

Koselig med peis!

Med fyr i peisen og tente lys koser vi oss denne kjølige vinterlørdagen.
Kaffe, nøttedadler og nyinnkjøpte tulipanløker.
Gleder meg stort til de blomstrer!
Jeg drikker forresten av en superkul kopp! Er den ikke fin? Hidden animal med bjørn! Du får ikke søtere kopp... Etterhvert som koppen tømmes titter det opp en liten bjørn i bunnen. Jeg er nok nødt til å få meg koppene med rev og ugle også..
For tiden har jeg dilla på dadler. Jeg har i grunnen aldri likt det. Men plutselig oppdaget jeg hvor fantastisk deilig det smaker. Særlig om man putter mandler inni dem! Hva jeg har gått glipp av i årenes løp.. Man trenger ikke annen lørdagskos enn det. Helt naturlig godis! Nam!


GOD HELG ALLE SAMMEN!Blogglisten

Sukkersøt sukkerskål!


Det er ikke så mange steder jeg kan ha små heklede brikker i huset vårt. Vi har liksom ikke så mye hyller og bord. Og siden jeg trengte en del til lampa mi og da samlet som bare det, har jeg noen liggende igjen. Men jeg synes ikke de skal stues bort i en skuff. Tenk på alt arbeid som ligger bak dem. En gang har noen brukt tid og energi på å lage disse lekre dukene. Jeg kan egentlig ikke forstå hvorfor noen ønsker å gi fra seg slikt!
Så da har jeg laget noen søte skåler av dem.


Sukkerskål laget med sukkerstivelse.

Slik gjør du:
Kok opp 1 del vann, og bland ut 2 deler sukker i vannet. Det er viktig at alt sukkeret er løst opp. Når dette er lunkent legger du duken oppi og lar den trekke seg skikkelig fuktig. Deretter legger du duken over et glass eller lignende, ettersom ønsket fasong. Dette må nå stå i ro og tørke til det er knusktørt. jeg lot de stå i 2-3 dager. Når det er tørt er det bar å ta av duken, og voila!


Sukkeret har jeg kjøpt på Søstrene Grene. En blanding av brunt og hvitt sukker, kandissukker og ulike former. Skikkelig fint synes nå jeg. Sukkerklypen er fra Rex inter, og selges i nettbutikken. En nydelig liten detalj ved servering. Praktisk er den og!Blogglisten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...