fredag 27. juli 2012

Ny smykkeavdeling!

Vi er så stolte av vår nye smykkeavdeling som nå har åpnet! Sjekk alle de fine nyhetene våre!
Her kan du finne lekre lavasteinsarmbånd, freshe peace-smykker, romantisk ørepynt og fargerike smykker for enhver smak til rimelige priser.

Hvilke er dine favoritter?
Her er det absolutt lavasteinsarmbåndene et "må ha"! Luksuspynt til hverdags og fest!


Skinn er også en sikker vinner. Går jo til alt! Disse kommer i flere farger, og du kan gjerne sende oss en mail dersom du har spesielle ønsker for farger på hodeskallen. kanskje kan vi ordne det!Peace-smykkene får du i flere ulike farger og steinsorter. En liten tjuvtitt på noen av dem får du her:

Ørepynt til enhver anledning har vi også.
Knæsje farger, pasteller, lyse, mørke, duse..
Fugler, blomster, knapper...
Store og små..

Her er et lite utvalg:

Så har vi jo andre smykker også. Blant annet dette søte uglesmykket:Som du ser har vi masse spennende å by på! Og om du klikker deg inn på vår Epla-butikk vil du faktisk finne enda mer der. Den finner du HER.


mandag 23. juli 2012

Ibsens ripsbusker og andre buskevekster!


Tid for syltetøy! Hjemmelaget rips- og solbærgele nærmere bestemt. NAM!
I år ble det blandings, for det var noe modent her og noe modent der. Men over 2, 5 kg bær er ikke så verst, og langt ifra for lite til å lage gele av!


De beste solbærene i verden. Hentet fra småbruket til foreldrene mine i Heddal, der besteforeldrene mine i "gamle dager" hadde selvplukk av solbær. Lukten av solbær gir gode minner! (selv om det som barn ikke føltes så gøy å bane seg vei mellom kvist og kvast for å plukke bæra).


Glassene kokes og tørkes så de er klare for bruk.


Solbær- og Ripsgelè

2-3 dl vann pr. kg rips
Til 1 l saft - 800 - 900 g sukker
Bær som skal brukes til gelé bør knapt være modne. Pektininnholdet blir veldig redusert i overmodne bær - som igjen gjør at geléen ikke stivner. De må være bær av førsteklasses kvalitet, slik at man unngår muggdannelse under lagring.
Kok/damp bærene sammen med evt. vann i maks 30 min - eller til bærene faller sammen. Sil saften og mål den opp. Hell saften i en kjele og kok den et par minutter. Tilsett sukker litt etter litt og rør til det er oppløst. La saften småkoke uten å røre i den ca. 15 min.
Ta geléprøven: Drypp en dråpe gelé på en tallerken og trekk skaftet på en kniv eller lignende igjennom dråpen. Er geleen ferdig, så samler ikke dråpen seg igjen. Ta kjelen av platen og la den stå noen minutter. Sjekk om det danner seg en hinne på geléen i kjelen. Danner det ikke hinne, bør det tilsettes litt mer sukker og kokes opp igjen.
Helles over i rene!!! glass, krukker, e.l.

(oppskrift hentet fra www.frukt.no)


Jeg brukte denne oppskriften som basis, og slumpet litt utifra den. Bæra var perfekt halvmodnet for å bli stivt. En dæsj med vaniljepulver (ikke vaniljesukker) hadde jeg også oppi. Det gir en veldig god smak på gelèen.


Koselige merkelapper og lokk på glassene er prikken over ien! Glassene blir så fine! Og perfekte gaver! Hva med en vertinnegave? Gave til besteforeldrene dine? Din beste venn? Sommergave? Eller bare for å nyte synet av selvlaget lekkert dekorativt syltetøy?!

Det er 12 klistrelapper, skjulere for lokk og hyssing i hver pakke, og koster bare 49 kr!!


lørdag 21. juli 2012

Flere armbånd og smykker!

Sommerproduksjonen går for fullt og her kommer en liten smakebit på flere smykker vi snart har klart for salg i nettbutikken. Fresht ikkesant?!søndag 15. juli 2012

Solskinnshelg i en overgrodd kjøkkenhage

Endelig har solen dukket frem fra bak skyene og vi har fått ordnet og fikset i hagen. Men ingen kan si at regnet ikke gjør det frodig!

I våres lagde vi grønnsakshage av noen gamle pallekarmer vi fikk av foreldrene mine. Så kjekt! Vi satte dem i ulike høyder oppå hverandre slik at det blir flere nivåer for ulike behov på plantene.
Sånn så det ut når to ivrige skulle plante alt det grønne som hadde grodd frem i kjøkkenvinduet i løpet av våren.


Idag så det slik ut...
Hahaha!


Noe tett beplantning kan man si! Det hadde vi ikke sett for oss da vi plantet ut noe "småtteri" før sommer'n.

Så idag har vi tynnet salat og gulrøtter, og bundet opp sukkererter og tomater.
Til middag hadde vi deilig fersk salat, og imorgen skal spinaten høstes og fryses for bruk gjennom resten av året.Barna digger sukkerterter og kan nesten ikke på at de skal bli modne. Det blomstrer som bare det, men det gjenstår å se om vi klarer å finne dem igjen når de er klarer i buskaset...


I en egen blomsterkasse har jeg plantet urter. I våres kjøpte jeg gressløk og to typer mynter (som må være sinnsykt gode i te! Må prøves snart!) som nesten visnet fordi jeg aldri fikk plantet dem om. Den ene var rimelig tørr og spinkel, så når jeg plantet den tenkte jeg vel det var forgjeves. 
Men sjekk her! De er så frodige som bare det!

lørdag 14. juli 2012

Nye armbånd! Snart!

Sjekk så fine og freshe armbånd som snart kommer for salg hos oss! En fryd for øyet!! (Og dette er bare et lite utvalg av dem.) Så nå er det bare å følge med de nærmeste dagene. Kanskje du får kapret deg et hot lavasteinsarmbånd i sommer!


onsdag 11. juli 2012

Sommergaver!

Nå er det slutt på barnehage for jenta vår! I August starter hun i første klasse. Det er så rart! Både hun og vi er utrolig spente på den nye hverdagen som venter. Det var så rart for henne å gå hjem siste dagen fra barnehagen. Ikke bare siste dagen før sommeren, men for alltid! Heldigvis har hun jo søsken som fortsatt går der, så helt kvitt oss blir de ikke. Og med på henting og levering av småsøsken er stas. Det er fint med en myk overgang tenker jeg.

I 5 år har hun gått i samme barnehage, og vi kunne ikke vært mere fornøyd! Helt fantastiske mennesker er det som jobber der, og både hun og vi er blitt så glade i dem. Slike fine mennesker fortjener jo en liten oppmerksomhet før de tar sommerferie. I år ble det noe ganske så enkelt, men jeg synes i grunnen det ble en koselig hilsen. Barna skrev (dikterte) kortene selv, og så bandt vi dem fast i hjemmelagde kremmerhus. De laget vi enkelt av blondepapir (doily) som vi delte i to og limte sammen til et kremmerhus. Barna pyntet med glansbilder. Oppi puttet vi noen poser med forskjellige smaker Pukka-te, en nostalgisk kjærlighet og to kandispinner (nei, det er ikke strikkepinner nei :P ).

En liten gave til nytelse!


tirsdag 10. juli 2012

Sommer-idyll !

Av alle dager denne grå sommeren, valgte vi absolutt rett dag å dra på vår mini-ferie til hytta på Stavern.
Fra morgen (vel, vi ankom noe sent på dagen. Ting tar tid med 4 barn...) til kveld strålte sola og varmet svabergene og sanda så godt for oss!
"Endelig på stranda!" utbrøt 4 åringen vår da vi kom oss til vannet. Deilig! Deilig!


Nektariner er deilig strandmat!


Minstemann fikk kjent på strandvannet for første gang i livet. Akkurat 8 mnd gammel. Og det var spennende!


Om det nå bare skulle holde seg grått og vått resten av sommeren skal vi klare å leve lenge på den dagen der. Bading, spennende flukt fra krabber og glassmaneter, graving i sand og skjellsanking. Etterpå fikk vi servert deilig grillmat hos Mormor og Goffa som vi besøkte på hytta.

Dag 2 var litt gråere, men flott å gå tur på svabergene likevel. Det har nesten blitt tradisjon å gå et spesielt sted der det er massevis av stein og sneglehus for å samle stein med hull (til et av mine mange prosjekter), skjell og sneglehus. "Stein-heaven!" Så mye fint! Bilen var en smule tung når vi pakket og reiste hjem...Hytta ligger oppå et fjell, og det er mange bratte trapper opp for små føtter. I den første av trappene, "chaplin-trappa", gjelder det å holde tunga rett i munnen. Treffer du rett fot på første forsøk? Kan være litt av en utfordning når man kommer vaggende som små pakkesler fulle av baggasje ned knausene.


Trenger jeg si at bilderedigeringsdilla har kommet i hus? Her er noen skikkelige hyttefotominner... (I <3 instagram!)Det kuleste kortspillet ever! "Den løyerlige familie". Helt grusomme bilder, men det er det som er så gøy.... Dette har vi spilt i feriene så lenge jeg kan huske.
Små ting- store gleder!


Den fineste rosebusken jeg vet om bor på hytta vår.


For første gang fikk jeg i år sett en st.hans-orm! Det var ikke lett å få den på bilde, men vi filmet den både med og uten lys på kameraet, og det ble fint! Jeg hadde ikke sett for meg at de faktisk lyste såå sterkt som den gjorde!


Vel hjemme innhentet vannkoppene oss, og 6 åringen er nå full av kløende prikker. Til og med inne på øyet har prikkene funnet veien. Enn så lenge klarer hun å la være å klø, men hvitvask og kamilleavkok står klart for å lindre om det skulle trenges.
Så får vi kose oss inne med "kino" og hobbyaktivteter. Og innimellom når det er opphold skynter vi oss ut for å ordne istand i lekehuset. Det er jammen på tide!
Idag males et speil og et bord som skal bli så fint og lilla, akkurat som døra i lekehuset. (Begge deler er forresten kjøpt på gjenbruksbutikken i Ås.)
Man er aldri arbeidsledig nei...Hva gjør du i sommer?
Del gjerne dersom du har noen gode tips til inneaktiviteter!mandag 9. juli 2012

Oslo-anorakken til minstemann

Nå er det jo en god stund siden denne ble avsluttet, og årstiden er jo ikke akkurat tilpasset, men den må jo vises frem likevel. Den ble jo så fin! Og det skal ikke akkurat stor temperaturendring til før den må brukes igjen. Brrr! Kald sommer!


Nok en gang er det en oppskrift fra Pickles som er brukt. Genseren er strikket med Tjukk merino, og knappene er kjøpt på Epla en gang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...